Tessa & Lucas

JA zeggen in de gevangenis

Op 1 juli was het zover: Lucas en Tessa gaven elkaar het jawoord. En wel op een hele bijzondere locatie; de voormalige gevangenis binnen de Utrechtse singel, gevangenis Wolvenplein. Lucas en Tessa zijn beide grafisch ontwerpers en hebben in de gevangenis een eigen atelier inclusief een zeefdrukkerij. Toen Lucas, Tessa ten huwelijk vroeg, hoefden ze niet lang na t denken om de oude kapel van de gevangenis aan te wijzen als de plek om hun jawoord te geven. Dit leverden veel verontwaardigde reacties op. Trouwen in de gevangenis? Dat is toch helemaal niet gezellig.

Ook daar hadden Lucas en Tessa een oplossing voor. Ze zijn nog al fan van Japan en kwamen als snel op het idee om de hele kapel vol te hangen met kraanvogels. In Japan wordt de kraanvogel gelukbrengend beschouwd, als symbool voor een lang leven, gezondheid, trouw en geluk. Kraanvogels leven in paartjes en kiezen hun partner voor het leven. Samen hebben ze 1000 kraanvogels gevouwen, aan elkaar gerijgd en de kapel mee versiert. Het had een magische effect om onder 1000 kraanvogels zulke lieve woorden over het bruidspaar te horen.

De vader van Lucas had de trouwauto een Morgan 4/4 serie || 1958 zelf opgeknapt voor de grote dag. De auto trok veel bekijks van alle gasten. Lucas paste er maar net in, alleen als hij met blote voeten reed. Ga lekker zitten voor deze blog. Vol met styling, bloemen, een gevangenis, kraanvogels, en heerlijk eten.

Meer in categorie Bruiloften