Annewil & Umit

Turks-Nederlandse liefde

bloem13rood

Voor een lange tijd waren Annewil en ik onafscheidelijk. Anne & Anne werden we genoemd. We waren beste vriendinnen en deden werkelijk alles samen. Met grote dromen begonnen we aan onze toekomst, toch verwaterde het langzaam. Na een aantal jaar kwamen we weer in contact en vonden we elkaar weer. Annewil inmiddels gelukkig met Umit, en ze vertelde dat ze gingen trouwen. Dat ik haar fotograaf mocht zijn voelde voor mij heel speciaal. 10 maart stond Annewil haar henna party op het programma. Alles was tot in de puntjes voor bereid. Omdat ik zo dicht bij haar stond wist ik al wat ze aan had. 2 prachtige jurken ingevlogen uit Turkije. We spraken af rondom Hardewijk in een verlaten gebied. Als experiment had ik 2 rook kannonen bij mij en het resultaat is echt prachtig. De liefde van Annewil en Umit spat er echt vanaf. En de rode rook maakt het helemaal af.

Na de shoot wachtte alle vrienden en familie op de locatie voor de henna ceremonie. De henna staat voor bescherming en geluk. Het is een echte Turkse traditie waarbij de henna wordt aangebracht door de moeder, zussen, tantes en nichtjes. Daarnaast wordt er ook stil gestaan bij het feit dat het meisje het ouderlijk huis gaat verlaten.  Daarna is het tijd voor het feest en wordt er heel veel gedanst, muziek gespeeld en lekker gegeten.

Het was een bijzondere bruiloft waarbij 2 verschillende culturen met elkaar feest vierde. Een avond vol met andere tradities dan die wij Nederlanders kennen. Vol gejoel en Turkse muziek werden ze onthaald. Nadat Umit, Annewil de kus had gegeven was het tijd voor de dansvloer.

Meer in categorie Bruiloften